Space to sit and share for residents

0
503

Tenants and residents on one estate in Penygroes now have a place to sit and chat with neighbours, thanks to contractors that have just finished refurbishing the estate.

 

Tenants at Bro Llwyndu in Penygroes have seen their homes transformed following improvements work carried out by contractors Lovell on behalf of housing association Cartrefi Cymunedol Gwynedd (CCG).

Homes on the estate were known as non-traditional properties – houses which were built quickly following the war to meet the high demand for homes. As they were only built as a temporary solution, many of the homes needed substantial refurbishment and structural work. Because of the essential structural work needed, which included removing the outer and inner walls before rebuilding them and replacing the roof, tenants had to move to other homes temporarily.

 

To mark the end of the work and to thank the tenants and residents on the estate for their welcome and their patience while the work was being carried out, Lovell have donated and fitted a bench for the residents to enjoy.

 

Richard Williams, Project Manager from Lovell said; “With all major construction work, there is some disruption to local residents. To thank them for their cooperation and understanding as well as their warm welcome while the work was going on we wanted to give something back to the residents on the estate. After talking to members of the Tenant and Residents Association we decided to donate and fit a bench so neighbours can sit and chat.

“When we work closely with communities like we have in Penygroes it’s fantastic that we can contribute and thank them for their welcome, I hope the residents are able to enjoy the bench for years to come.”

 

Teresa Rogers, Treasurer of the Tenant and Resident Association said; “We would like to thank Lovell and Cartrefi Cymunedol Gwynedd for their help in refurbishing the properties and for giving us the wonderful bench.”

 

Daniel Parry, Assistant Director of Assets at CCG said, “We would like to thank the residents of Bro Llwyndu for their understanding during the work and I hope our tenants enjoy their new look home. It’s also great that the whole community can benefit from the improvement work by having a bench where neighbours can sit and chat together and watch the world go by.”

 

Having lived at Bro Llwyndu for 24 years, tenant Catherine Jones is overjoyed with her fully refurbished home. “Everything is fantastic. My home is so much better now. We’ve not only had a wonderful new house, we’ve also had a new bench, it’s like it’s a new street, and it’s fantastic.”